بزرگترین پروژه زیست محیطی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور وزیر کشور افتتاح شد.

به گزارش آماج خبر، شهردار یاسوج ضمن ابراز خوش آمد به دکتر وحیدی وزیر کشور، دکتر جمالی نژاد معاون هماهنگی امور عمرانی وزارت کشور و رئیس سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور و سایر همراهان، گفت: خدمت استاندار، معاونین، اعضای شورای شهر، اصحاب رسانه و نیروهای زحمتکش خدمات شهری و سایر عزیزان عرض خوش‌آمد دارم.

نستهن مقدم افزود: شهرداری یاسوج با همکاری استانداری و اعضای شورای شهر توانست سرمایه گذاری جذب کند، سید مهدی عدالتخواه جوان سرمایه گذاری که برای کارخانه بازیافت وارد عمل شد و جای تقدیر داشت که همکاری لازم نیز با ایشان صورت گرفت.
وی با بیان اینکه سلامت مردم در گرو چنین پروژه‌هایی است، خاطرنشان کرد: تلاش ایشان سبب شد تا امروز با دستان شما شاهد افتتاح فاز تفکیک کارخانه پسماند شهر یاسوج از یک نگاه و استان کهگیلویه و بویراحمد باشیم، ضمن اینکه ملاحظات زیست محیطی را در چنین طرح هایی خواهیم داشت.
مقدم تصریح کرد: استان ما یک استان سرسبز است که هیچ جا برای اجرای چنین پروژه ای پیدا نمی شد، بالاخره در بیست سال گذشته این محل مهیا شد، طی پروسه دوساله نیز این کارخانه به بهره برداری خواهد رسید.
وی یادآور شد: اولین سفر کاری شما را به یاد داریم که فرمودید از این پروژه ها استقبال می کنم. درخواستی از شما داریم، با توجه به اینکه بازیافت یک چرخه کامل است، ما فنداسیون و جایگاه کارخانه اصلی را در بالادست همین پروژه آماده کرده ایم، انشالله از محل این ۹۰۰ میلیارد تومان که سازمان مدیریت به استان ابلاغ کرده است، هدیه ویژه ای به استان بدهید، به این دلیل که فاز اول ۴۰۰ تن است ولی ما زیر ساخت را در همین سالن برای ۹۰۰ تن آماده کرده ایم تا نه تنها زباله شهر یاسوج بلکه کل استان را پوشش دهد.
شهردار یاسوج اضافه کرد: انتظار داریم این خواسته را با دستور شما و حمایت دکتر جمالی اجابت کرده، تا شاهد نصب کارخانه بعدی که بازیافت است در کنار این کارخانه راه‌اندازی کنیم.
مقدم در حاشیه این مراسم اذعان داشت: مزیت این سرمایه گذاری در این است که شاید کمتر کسی در حوزه پروژه های خدمات شهری اقدام به سرمایه گذاری می کنند لذا این قابلیت را مدیریت شهری در شهر یاسوج داشته که یک جوان بااستعداد را پای کار آوردند و امروز با دست وزیر کشور و مجموعه مدیریتی استان این پروژه به مردم تقدیم شد.
وی همچنین افزود: این کارخانه یک دغدغه و خواسته دیرینه مردم شهر یاسوج و استان بود، شعار «زمین را پاک نگه داریم» تحقق بخشیدیم تا شاهد ارتقای شاخص سلامت در استان باشیم.
نستهن مقدم گفت: با افتتاح این کارخانه انشالله شاهد کاهش انرژی، افزایش ارزش اقتصادی، و بازیافت که چرخه تکرار شدنی مواد معدنی است و استفاده کمتر و دوباره از مواد قابل بازیافت است، را با راه اندازی این کارخانه و هفته دولت به مردم تقدیم می کنیم.
مقدم با اشاره به آغاز فاز دوم این کارخانه یادآور شد: برای فاز دوم که زیرساخت مهیا است، با قولی که از وزیر خواهیم گرفت و پیگیری استاندار و معاونت عمرانی، انشالله با نصب و راه اندای فاز دوم در بازه زمانی کمتر از ۶ ماه اقدام خواهد شد.
شهردار یاسوج با اشاره به اشتغالزایی این طرح گفت: در این فاز حداقل ۵۰ نفر اشتغال مستقیم داریم اما در فاز بعدی بیش از ۱۲۰ نفر اشتغال مستقیم خواهیم داشت، از مبدا تا جمع اوری و انتقال تعداد زیادی اشتغال داریم.
وی با بیان اینکه انتظار می رود کالاهایی که تاکنون تحت عنوان زباله شناخته می شد، از این به بعد به عنوان سرمایه ملی در نظر گرفته شود، عنوان کرد: امید می رود مردم انشالله از کالاهای بازیافتی که در آینده نزدیک این محل تقدیم بازار می کند استفاده کنند و بیشتر از گذشته الزامات زیست محیطی را رعایت کنند.
مقدم ادامه داد: با توجه به طرح اولیه که سرمایه گذار به شهرداری، شورای شهر و مجموعه مدیریت شهری در استانداری ارایه داد، برآوردی صورت گرفت اما با توجه به افزایش بی‌رویه قیمت‌ها ما قطعا از آن مبلغ افزایشاتی را داشتیم که ظرف مدت کوتاهی با محاسباتی هزینه های صورت گرفته برآوردی خواهیم داشت.
شهردار یاسوج عنوان کرد: چرخه بازیافت شامل جمع آوری و پردازش خواهد بود، هیچ پروسه و فرایندی از ماده خام تا تبدیل به بازیافت، از تیررس چرخه بازیافت خارج نیست و آنها را شامل می شود. پروژه های موفق هستند که مردم یک پای قضیه هستند
شهردار یاسوج از مردم خواستار شد: از مردم انتظار داریم با تفکیک زباله ها در جهت کاهش هزینه های جمع اوری زباله همکاری لازم را داشته باشند تا سودآوری لازم برای سرمایه‌گذار به عمل آید.
عضو شورای شهر یاسوج نیز در این باره در حضور وزیر کشور گفت: این کارخانه را بخش خصوصی احداث کرد در حالیکه در این استان اراده ای برای حمایت از بخش خصوصی وجود ندارد، تا کی نزد آقایان استاندار و معاونت های مختلف مراجعه کرده و درخواست کنیم از قدرت و اختیاراتشان برای حل محدودیت ها استفاده کنند؟ چرا مدیران برای کمک به سرمایه گذاران نیاز به دستور استاندار دارند؟

سید هدایت اکبری افزود: شهر ما چاره ای جز اوردن سرمایه گذار و حمایت از انها ندارند، تا این مهم محقق نشود شهر و استان ما پیشرفت نخواهد کرد.
وی افزود: یکی از مشکلات ما نیروهای شرکتی است که اغلب ۲۰ سال در این مجموعه کار می کنند ولی شرکتی هستند، دیروز جوانی که در رودخانه غرق شده بود، توسط همین نیروهای آتش نشان شرکتی از آب گرفته شد ولی کوچکترین امنیت جانی و شغلی ندارند، امروز چون می دانیم می توانید و چنین اختیاری دارید از شما می خواهیم و خواهش می کنیم مشکل انها را یک بار برای همیشه حل کنید.
وی با اشاره به بحث روکش اسفالت شهر یاسوج اظهار داشت: حتما با خودرو در شهر تردد داشتید و متوجه ضعیف و نامناسب بودن روکش سطح خیابان ها شدید، ما شرمنده مردم هستیم، از شما خواهش می کنیم برای خرید و تامین قیر با ما همکاری لازم را داشته باشید. همچنین ماشین آلات و ادوات راه‌سازی ما مشکل دارند، همه فرسوده و از کار افتاده هستند و روزانه مردم جلوی فرمانداری برای آسفالت خیابان ها تجمع می کنند و گوشه هایی از شهر شبیه روستاهاست.
وی تصریح کرد: تقاضا داریم از منابعی که در اختیار دارید و دستگاههایی که مراجعه کردیم کمک کنید، بچه هایی که از استان رفتند و جایگاه گرفتند، گفتند این مورد دست وزارت کشور را می بوسد، ما تقاضای کمک داریم.
وی ادامه داد: در تمام استانهای کشور امتحان بین نیروهای شرکتی برگزار شد اما تنها استانی هستیم که سازمان بازرسی مانع برگزاری شدند. در پی مراجعه به سازمان شهرداریها عنوان کردند که همه استانها این آزمون را برگزار کردند، اگر قرار است مانعی وجود داشته باشد باید برای همه کشور باشد نه فقط برای یاسوج و استان ما، این مورد را نیز درخواست رسیدگی داریم.

  • نویسنده : رضا دست نظر