به گزارش آماج خبر به نقل از ایسنا،معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد با اشاره به تاکید رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر هدفگذاری رشد اقتصادی هشت درصدی کشور در سال ۱۴۰۱ و سهم ۴۰ درصدی ارتقا بهرهوری در دستیابی به این رشد، به تجربه موفق استان در حوزه معدنی اشاره و نقش هوشمندسازی معادن در بهبود بهرهوری را تشریح کرد.
«جعفر رحمانی» در این باره تصریح کرد: تجربه موفق استان یزد به عنوان دومین استان معدنی کشور در زمینه حمایت از شرکتهای دانشبنیان، حرکت به سمت هوشمندسازی معادن و دانشبنیان کردن بخش معدن است.
وی افزود: این حرکت میتواند حتی بدون سرمایهگذاری جدید و تنها از طریق بکارگیری دانش و فناوری کمک شایانی به ارتقاء بهرهوری و تحقق رشد اقتصادی پیشبینی شده، کند.
رحمانی با تاکید بر اهمیت هوشمندسازی معادن و دانشبنیان کردن بخش معدن به هوشمندسازی معادن در راستای نهضت جهانی بهبود بهرهوری در کشورهای پیشرفته اشاره و بیان کرد: نتایج هوشمندسازی اعلام شده در جهان بسیار با ارزش و نشان از اثربخشی بالای آن در بخشهای مختلف عملیات معدنکاری از اکتشافات تا فرآوری دارد.
وی بر اساس مطالعات انجام شده در این زمینه، گفت: هوشمندسازی در بخشهای مختلف عملیات معدنکاری اثرات قابل توجهی در زمینه بهبود بهرهوری داشته است که میتوان به بخشهای سرمایهگذاری، نیروی انسانی، انرژی، تولید، عملیات، محیطزیست و ایمنی اشاره کرد.
به گفته عضو کارگروه ارتقاء بهرهوری استان، استفاده از فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، کلان داده، رباتیک و پردازش تصویر میتواند منجر به افزایش بهرهوری سرمایه، بهرهوری سرمایه انسانی و بهرهوری انرژی در معادن شود.
رحمانی با بیان اینکه استان یزد با دارا بودن ۱۸ درصد از ارزش افزوده بخش معدن کشور، در راستای اجرای سند آمایش و تبدیل به قطب دانش معدن، اقدام به حمایت از شرکتهای فناوری بخش معدن کرده است، از راهاندازی مرکز توسعه فناوریهای نوین معدنکاری خبر داد و گفت: این مرکز گام بسیار موثر و بلندی در راستای افزایش بهرهوری معادن برداشته است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت استان، وی تصریح کرد: مرکز توسعه فناوریهای نوین معدنکاری با پشتیبانی و راهاندازی شرکتهای دانشبنیان و فناور در حوزه معدن نقش موثری در حرکت به سمت هوشمندسازی معادن استان و کشور داشته به گونهای که بر اساس بررسیهای انجام شده در مجتمع معدنی چادرملو، اجرای طرحهای این مرکز(بنابر تایید ایمیدرو) باعث افزایش ۲۰ درصدی راندمان عملیات، افزایش ۱۴ درصدی در بخش تولید، کاهش ۲۷ درصدی در توقفات بخش خردایش، کاهش ۴۲ درصدی خرابی سیستم ترمز ماشینآلات، کاهش ۱۲ درصدی خرابی ماشین آلات و کاهش ۱۲ درصدی مصرف سوخت شده است.
رحمانی با توجه به حجم عملیات معدنکاری و مصارف منابع و انرژی کشور و نتایج کاربرد فناوری و هوشمندسازی در جهان، گفت: میتوان هدفگذاری دستیابی به کاهش مصرف انرژی به میزان ۱۵ درصد، افزایش تولید به میزان ۱۵ درصد، افزایش بهرهوری نیروی انسانی به میزان ۴۰۰ ساعت در سال، افزایش ۲۵ درصدی ایمنی عملیات و در نهایت بهبود بهرهوری عملیات به میزان ۱۲ درصد(معادل نزدیک به یک میلیارد دلار) را در دستور کار داشت.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تاکید کرد: تجربه و دانش به دست آمده در این استان میتواند منجر به رشد حداقل ده درصدی در ارزش افزوده بخش معدن کشور بدون سرمایهگذاری جدید شود.
- نویسنده : فاطمه السادات میردهقان
Thursday, 21 November , 2024