“پژوهشگاه رویان” بهعنوان مرکزی که در اواخر دهه 60 راهاندازی شد امروز یکی از مطرحترین پژوهشگاههای علوم سلولی در منطقه و جهان است. تأسیس پژوهشگاه رویان بههمت شهید پروفسور “کاظمی آشتیانی” زمینه فعالیت شرکتهای دانشبنیان زیادی را فراهم کرده است.
از ارائه راهکاری برای درمان قطعی بیش از 70 بیماری صعبالعلاج تا درمان ناباروری و بومیسازی روش درمانی کارتیسل یا بهعبارتی مهندسی و آموزش ژن در این مرکز صورت میگیرد که اینها نمونههایی از دستاوردهای حاصلشده از ترویج علم سلولهای بنیادی است که از اواخر دهه 60 توسط پروفسور کاظمی آشتیانی پیگیری و با تأسیس پژوهشکده رویان در سال 1377 به مرحله جدیدی وارد شده است.
رئیس پژوهشگاه رویان گفت: در بحث سلولهای بنیادی زمانی که نخستین رده سلولهای بنیادی رویان ثبت شد نام ما در انجمن بینالمللی سلولهای بنیادی جزو شش کشور اول بوده است. امروز نیز در منطقه، تعداد زیادی از کشورها در این عرصه ورود پیدا کردهاند و سرعت این دانش بسیار زیاد است به همین خاطر یک روزی سلولهای بنیادی مطرح بود و امروز محصولات سلولهای بنیادی و بحث ژندرمانی مطرح است.
شاهوردی گفت: خدارا شاکریم به موقع در این زمینه ورود پیدا کردهایم و پژوهشگاه رویان در بحث درمان و در قالب شرکتهای دانشبنیان سلولهایی را برای بیماریهایی مثل آرتروز یا سوختگیهای قرنیه، استفاده میکند.
- نویسنده : ماهک شریفی
- منبع خبر : تسنیم
Friday, 3 January , 2025