۳۲۰ مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که امسال ۷۴ مورد آن صاحب ساختمان می‌شوند.

به گزارش آماج خبر به نقل از تسنیم ، مرزبان نظری در نشست خبری که امروز در اداره کل نوسازی مدارس برگزار شد اظهار داشت: در گذشته مدارس کانکسی بالای 15 دانش‌آموز در استان حذف شده و برنامه‌ریزی شده امسال 74 مدرسه دارای بیش از 10 دانش‌آموز نیز صاحب ساختمان شوند و در مرحله بعد مدارس با کمتر از 10 دانش‌آموز در اولویت هستند.

وی با بیان اینکه 8000 مدارس کانکسی کشور باید طی دو سال جمع‌آوری شوند عنوان کرد: 320 مورد مدارس کانکسی در استان وجود دارد که 74 مورد آن بالای 10 نفر دانش‌آموز دارد که امسال برای آن‌ها مدرسه ساخته می‌شود.

نظری با اشاره به اینکه 3850 فضای آموزشی و 3464 مدرسه با 13 هزار و 51 کلاس درس در استان وجود دارد گفت: سرانه فضای آموزشی در استان تا قبل از زلزله 5.2 متر مربع بود اما اکنون به 6.5 مترمربع رسیده که نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه با بیان اینکه کمترین سرانه فضای آموزشی با 3.5 مترمربع مربوط به شهرستان جوانرود است افزود: ساخت سه مدرسه در این استان در حال اجرا است.

نظری عنوان کرد: بالاترین سرانه فضای آموزشی مربوط به قصرشیرین با 9 مترمربع و سرپل‌ذهاب نیز 6 مترمربع است.

وی با اشاره به اینکه از سال 96 تاکنون 330 مدرسه با 1408 کلاس تحویل شده است گفت: در مهر ماه 1401 حدود 38 مدرسه با 142 کلاس درس، زیربنای 14 هزار متر و اعتبار 74 میلیارد تومان تحویل آموزش و پرورش می‌شود‌.

مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه افزود: 97 مدرسه در حال ساخت با 469 کلاس درس در استان وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ها تا دهه فجر آماده می‌شود.

نظری با اشاره به اینکه از سال 96 اعتبارات استانی 40 درصد کاهش داشته اما اعتبارات ملی 12 برابر شده است گفت: اعتبارات ملی سال گذشته 396 میلیارد تومان ملی و اعتبارات استانی 38 میلیارد تومان بوده که از اعتبارات استانی تنها 14 میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.

وی عنوان کرد: 14 پروژه آموزشی و دو کانون پرورش فکری در سایت‌های مسکن مهر تحویل شده و 12 پروژه دیگر در این سایت‌ها مورد نیاز است.

نظری گفت: از سال 89 که فعالیت مدرسه سازی بنیاد برکت شروع شده 126 مدرسه با 500 کلاس درس و 57 میلیارد تومان کلاس درس ساخته و تحویل شده است و اکنون 11 مدرسه در حال ساخت است و تفاهم نامه 39 مدرسه نیز منعقد شده است.

وی با اشاره به اینکه 80 میلیارد تومان برای استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس هزینه شده است عنوان کرد: تمام مدارس مجهز به سیستم گرمایشی هستند و هیچ مدرسه‌ای حتی مدارس کانکسی با بخاری نفتی فعالیت ندارند.

وی با بیان اینکه سال گذشته 54 میلیارد تومان تجهیزات آموزشی و هنرستانی خریداری شده است عنوان کرد: 388 خیر در استان وجود دارد و امسال 18 مدرسه خیرساز با اعتبار 21 میلیارد تومان در حال ساخت است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه گفت: پیش‌بینی می‌شود 55 میلیارد تومان کمک خیران در سال گذشته امسال هم تحقق یابد و پیگیری‌ها در حال انجام است.

وی با اشاره به اجرای پویش‌هایی برای ساخت مدرسه در استان و کشور بیان کرد: در سفر هیئت دولت 995 میلیارد تومان برای مدارس و آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.

نظری گفت: علاوه بر این براساس قانون فروش املاک مازاد، آموزش و پرورش مکلف شده طی دو سال 550 میلیارد تومان از این اعتبار را برای ساخت مدارس جدید اختصاص دهد.

وی با اشاره به اینکه از محلی برای دریافت قیر رایگان قراردادی منعقد شده که مدارس آسفالت شود افزود: بسیاری از مدارس غیرانتفاعی استحکام ندارند و باید سریعتر تعیین تکلیف شوند.

نظری عنوان کرد: 124 مدرسه غیرانتفاعی در استان وجود دارد که بسیاری از آن‌ها تأییدیه استحکام ندارند و باید حتی به قیمت تعطیل شدن مدارس، جایگزین شوند.

وی با بیان اینکه حدود 1200 تبلت خریداری و آماده تحویل به مدارس است گفت: حدود 400 دستگاه کامپیوتر نیز برای تجهیز مدارس خریداری شده است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه با اشاره به اینکه 320 هزار دانش‌آموز در سال تحصیلی گذشته در استان تحصیل کرده‌اند و جمعیت دانش‌آموزی روند افزایشی دارد افزود: استان کرمانشاه از نظر سرانه فضای آموزشی رتبه 11 کشور را دارد.

 

  • نویسنده : مهدیه عزیز بیگی