به گزارش آماج خبر؛ علیمحمد قادری در نشستی خبری که پیش از ظهر امروز به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، بیان کرد: توسعه پایدار کشور، رشد و ارتقاء شاخصهای رفاه و سلامت اجتماعی و تلاش برای بهزیستی آحاد جامعه یک وظیفه ملی است.
وی اظهار کرد: بازمهندسی فرآیندهای ساختاری سازمان در دستور کار ماست و کیفی سازی روند ارائه خدمات شروع شده است. این سازمان، امدادی، تخصصی و حمایتی است و بر این باوریم که در این مدت بتوانیم از افرادی که به عنوان خدمت گیرنده در جامعه بزرگ سازمان بهزیستی مطرح هستند، گره گشایی کنیم.
قادری افزود: استیفای حقوق افراد دارای معلولیت و تحقق مفاد قانون حمایت از حقوق معلولان مدت زیادی است که در دستور کار ماست.
قادری با بیان اینکه در سازمان بهزیستی حدود ۱۹ هزار پرسنل دربخشهای مختلف مشغول انجام وظیفه هستند، گفت: ۷ میلیون نفر مخاطب سازمان بهزیستی هستند که امید است بتوانیم به صورت برنامههای کوتاه مدت و میان مدت تا پایان سال ۱۴۰۱ اهداف خود را اجرایی کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سوالی درخصوص اقدامات سازمان در حوزه کودکان کار و خیابان بیان کرد: بهزیستی به عنوان سازمانی که موضوع تمشیت امور کودکان را دارد، جزو مهمترین سازمانهای درگیر با این موضوع است اما بخش زیادی از کودکان کار و خیابان جزو اتباع خارجی هستند. به دلیل جنگ در یکی از کشورهای همسایه، عدهای وارد کشور شدهاند که بخشی از این خانوادهها کودکانی دارند که در شهرهای متعدد کشورمان حضور دارند به طوریکه که حدود ۸۷ تا ۹۰ درصد از کودکان کار و خیابان ما اتباع هستند؛ لذا برنامه خاصی را قبل از اینکه یک نظام جامع رهگیری برای شناسنامهدار کردن، با هویت حداقلی و پیشنهادی را برای کودکان نداشته باشیم، نمیتوانیم شروع کنیم.
قادری ادامه داد: اگر درخصوص کودکان کار و خیابان ایرانی بخواهیم صحبت کنیم به راحتی سازمان بهزیستی تکلیف دارد و برنامه هم دارد و تا چند ماه آینده فاز اولیه این برنامه مشخص و از کلان شهرهایی که درگیر کودک کار و خیابان است، شروع خواهد شد.
قادری در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، درخصوص عدم شمولیت برخی از مددجویان بهزیستی در طرح توزیع عادلانه یارانه گفت: نظام پرداخت مستمری سازمان بهزیستی کشور مربوط به دهک یک تا ۷ است. آنچه که مردم شریف در این چند دهک قرار دارند از امتیازات مستمری براساس بعد خانوار بهره مند میشوند، اما باتوجه به شرایط جدیدی که سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرده است ظاهرا دهک ۱۰ حذف شده و برخی از افرادی که خدمت گیرنده سازمان بهزیستی هستند ممکن است خیلی محدود در دهک ۱۰ بوده باشند و براین اساس یارانه دولت ممکن است برایشان قطع شده باشد که با این اعتراضاتی که در سامانهای که مربوط به وزارت رفاه و تامین اجتماعی است، میتوانند اعتراضات خود را اعلام کنند.
قادری تاکید کرد: ما در سازمان بهزیستی مشغول پیگیری دهک بندی داخلی خودمان هستیم.
رییس سازمان بهزیستی کشور در خصوص سالمندی جمعیت کشور و برنامه این سازمان در این راستا گفت: شورای ملی سالمندان کشور در وزارت رفاه شکل گرفته و سازمان بهزیستی نیز مسئولیت دبیرخانه این شورای ملی را برعهده دارد. در ایام ابتدای حضور خود شورای ملی سالمندان را با حضور وزیر برگزار کردیم که چند ابلاغیه و مصوبه داشته و باید توسط وزارت پیگیری شود. مهمترین موضوع آن در خصوص سند جامع ملی سالمندان کشور است که باید مطابق سیاستهای آمایش سرزمینی و جمعیتی و سازمانهای درگیر موضوع، این موضوع را رصد کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی در حوزه توانبخشی، مراکز سالمندان را دارد گفت: در ۲۴ سال آینده وضعیت بسیار وخیمی را در حوزه سالمندی و بسته شدن پنجره جمعیتی کشور خواهیم داشت.
قادری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سالمندی موضوعی است که در دنیا شایع و مرسوم است گفت: سالمندی موضوعی مرتبط با مناسبسازی شهری است. دستگاههایی که وظیفه مناسبسازی شهری را دارند باید امکانات مناسب برای سالمندان، نابینایان و همچنین زنان باردار فراهم کنند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ما موضوع سالمندان را جدی گرفتهایم، در ادامه گفت: از ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان نظام وظیفه کشور میخواهیم، سربازان دارای تحصیلات مرتبط با موضوعات بهزیستی، دوره خدمت خود را در فضاهای مرتبط بگذرانند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در جامعه آماری ما حدود ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار خانوار زندگی میکنند، گفت: بخش زیادی از برنامهها به عنوان تبصره ۱۴ به سازمان حمایتی بهزیستی ابلاغ می شود.
وی افزود: منابع بسیار اقلی برای سیاستهای توانمندسازی وجود دارد که فرد را از چرخه مستمری بگیر خارج کنیم و او را توانمند کنیم. این موضوع همواره در سازمان بهزیستی در حال گفت وگو است.
- نویسنده : سپیده حیاتی
Saturday, 23 November , 2024