بیش از ۳۳۱ هزار هکتار از اراضی استان بیابانی است.استان بوشهر دارای ۶ کانون بحرانی میباشد که مساحتی حدود ۵۲۶۶۶۴ هکتار از اراضی حوزه استان را در بر گرفته است که بر اساس شدت فرسایش، کانون‌های بحران دارای ۳ درجه شدید، متوسط و ضعیف می‌باشد.

به گزارش آماج خبر از بوشهر؛ از مهمترین اقداماتی که در سالهای گذشته، در استان بوشهر جهت مقابله با بیابانزایی صورت گرفته ساخت بادشکن، مالچ پاشی، پخش سیلاب؛ نهالکاری، بذرکاری، کپه کاری، ایجاد بادشکن و تعادل دام و مرتع، سوخت‌های جایگزین، حفاظت و قرق است.

 

منتطری گفت:مطرح ترین و پایدارترین اقدامات صورت گرفته توسط اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر اقدامات بیولوژیک، کشت گونه‌های درختی و درختچه‌ای است، که در این بین گونه‌هایی بیابانی که برای کاشت اولویت بیشتری داشته اند گونه‌هایی شامل آتریپلکس، اسکمبیل، قیچ، تاغ، کهور پاکستانی، انواع آکاسیا، گز، پانیکوم و کنار بوده است. مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته بطور کلی نشان دهنده بهبود وضعیت خاک و پوشش گیاهی بعد از کاشت این گونه‌ها بوده است.

 

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر علاوه اقداماتی که در راستای مقابله با بیابانزایی طی سنوات گذشته انجام داده و تاکنون بیش از ۱۷۰۰۰ هکتار عرصه جنگلکاری شده و بیش از ۳۰۰۰ هکتار طرح‌های مدیریت هرزآب بوده و در سال ۱۴۰۰ نیز با اعتباری حدود ۱۱۰ میلیارد ریال طرح‌های مختلفی در استان اجرایی نموده است.

 

منتظری افزود:اجرای ۹۵۰ هکتار طرح مدیریت هرزآب با ساخک هلالی‌های آبگیر که از این مقدار، ۳۰۰ هکتار در منطقه درگو شهرستان دشتی، ۲۲۰ هکتار بویری شهرستان دشتستان، ۱۱۰ هکتار در چهاربرج گناوه، ۱۷۵ هکتار در منطقه بوشکان، ۱۳۰ هکتار در باغ عالی شهرستان دیر بوده، اجرای ۱۵۰ هکتار نهالکاری در قبا کلکی شهرستان تنگستان با اعتبار ۷۵۰۰ میلیون ریال، اجرای طرح‌های مراقبت و آبیاری جنگل کاری‌های سنواتی به مساحت ۷۵۵ هکتار ۲۰۰ هکتار در جایینک شهرستان تنگستان، ۸۰ هکتار در چاه تلخ شهرستان تنگستان، ۱۰۰ هکتار در باغک شهرستان تنگستان، ۱۷۵ هکتار در چاهک شهرستان دیر، ۱۵۰ هکتار در بردخون شهرستان دیر، ۵۰ هکتار در بویری شهرستان دشتستان از جمله این طرح هاست.

 

 

  • نویسنده : الهه مهرپرور