جایگاه امامان جماعت در فرماندهی قرارگاهی محلات باید احیا شود و اگر امامان جماعت به تکالیف خود درست عمل کنند، توان امام جمعه هم برای انجام وظایف و به سرانجام رساندن رسالتش بیشتر می‌شود.

به گزارش آماج خبر به نقل از خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی ظهر امروز در همایش اعتلای جایگاه رفیع مسجد که در مصلای شهر الوند برگزار شد، اظهار داشت: وقتی به دنبال رشد و تعالی جایگاه مساجد هستیم، باید دغدغه‌ها در این حوزه را به 2 عرصه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تقسیم کنیم و در هر حوزه به صورت مجزا پیش برویم.

وی اضافه کرد: در بعد سخت‌افزاری باید پیکره و کالبد مساجد را بازسازی و بهسازی کرد که در این حوزه نیاز به بودجه، اعتبار و کمک خیران وجود دارد؛ اما در بعد نرم‌افزاری باید به غنای محتوا و برنامه‌های فرهنگی که در مساجد ارائه می‌شود، توجه کنیم و محتوایی برای مردم تولید کنیم که آنها را بیشتر به سمت دین و دیانت جذب کند.

عابدینی ادامه داد: اگر یک مسجد با ساختمان فرسوده به یک مسجد نوساز و پیشرفته مبدل شده و معماری امروز داشته باشد، ولی بین دست‌اندرکاران این مسجد برادری و حسن اخلاق وجود نداشته و علوم و معارف دینی در آن ترویج نشود، این مسجد اعتبار خود را از دست می‌دهد.

وی یادآور شد: از طرفی هم بسیاری از مساجد ما در حوزه معماری مشکل دارند و به همین خاطر باید مساجدی که سازه سست و ناایمن دارند و همچنین مساجدی که زیبایی ظاهری ندارند، باید شناسایی شده و مورد بازسازی و اصلاح قرار بگیرند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود رکن اصلی اعتلای مساجد را امامان جماعات دانست و گفت: بین امام جماعت و پیش‌نماز فرق اساسی وجود دارد. به طوری که کار پیش‌نماز فقط نماز خواندن است، اما امام جماعت علاوه بر اقامه نماز باید به مشکلات مردم و خانواده به ویژه اقشار محروم رسیدگی کند.

عابدینی امامان جماعات را بازوهای اجرایی امام جمعه توصیف کرد و افزود: اگر ائمه جماعات ما در مساجد به مسئولیت‌های اجتماعیشان عمل نکنند، آن وقت همه درخواست‌ها برای حل مشکلات از سوی کل محلات شهر به سمت دفتر امام جمعه می‌آید و بالطبع امام جمعه نمی‌تواند همه مشکلات را برطرف کند.

  • نویسنده : فاطمه پیری لرد