به گزارش آماج خبر به نقل از تسنیم، باتوجه به نزدیک بودن ایام اربعین و افزایش سفر به عتبات عالیات رعایت بهداشت فردی از جمله شستشوی دستها، پرهیز از آلودگی دهانی-مدفوعی، پرهیز از مصرف غذاهایی که کامل پخته نمیشوند و همچنین غذاهایی که به پاکیزه بودن آنها شک داریم در کاهش ابتلا به بیماری وبا بسیار مؤثر است و باید بسیار مورد توجه زائران قرار گیرد.
ابراهیم شکیبا با اشاره به اینکه مورد قطعی از ابتلا به بیماری وبا در استان کرمانشاه شناسایی نشده است اظهار داشت: در اقلیم کردستان عراق موارد فراوان و در استان کردستان در همجواری با کرمانشاه تاکنون 10 مورد قطعی شناسایی شده است.
شکیبا گفت: وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و مخصوص انسان است که توسط نوعی باکتری بنام ویبریوکلرا ایجاد میشود.
وی عنوان کرد: افراد مبتلا دارای اسهال آبکی بدون تب، حجیم و جهنده با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش و بسیار زیاد، درد شکم، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، عطش و تشنگی فراوان و کم شدن یا قطع ادرار هستند.
شکیبا با اشاره به اینکه این بیماری در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و مناسب بسیار کشنده است گفت: رعایت بهداشت فردی، پرهیز از مصرف آب از منابع غیربهداشتی و ناسالم مانند رودخانهها، چشمههای بهسازی نشده، چاههای حفاظت نشده، دریاچه پشت سدها و غیره ضروری است.
وی افزود: عدم استفاده آب از منابع غیر مطمئن جهت استحمام یا شستشوی لوازم آشپزخانه، شستشوی سبزی و میوه با آب سالم و بهداشتی، تهیه یخ از مراکز بهداشتی و تحت نظارت، رعایت بهداشت مواد غذایی و نگهداری کردن غذاهایی همچون شیر، برنج پخته، تخم مرغ در یخچال، عدم مصرف غذاهای دریایی ناپخته و خام مثل صدف، ماهی و غیره الزامی است.
شکیبا بیان کرد: همچنین در صورت داشتن علائم بیماری به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه و از خود درمانی جدا خودداری شود.
بهزاد مهدویان متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: وبا یک نوع بیماری میکروبی است که دستگاه گوارش را درگیر میکند و منجر به علائمی چون اسهال شدید، استفراغ و دل درد شده و در کمتر از پنج درصد فرد دچار تب میشود.
وی عنوان کرد: اسهال ناشی از بیماری وبا ممکن است چنان شدید باشد که در 24 ساعت مرگ و میر ایجاد کند، بنابراین اسهال شدید را باید جدی گرفت.
مهدویان گفت: مراجعه به موقع به پزشک در کاهش مرگ و میر ناشی از اسهال شدید این بیماری بسیار مؤثر است و اگر فرد به موقع مراجعه نکند به دلیل از دست دادن آب و املاح بدن با شوک و افت فشارخون مواجه شده و در برخی افراد منجر به مرگ میشود.
وی با اشاره به اینکه تشخیص و درمان به موقع بیماری وبا از خطرات ناشی از آن جلوگیری میکند افزود: برآورد شدت کم آبی بدن و جایگزینی مایعات، تجویز آنتی بیوتیک، بستری و سرم تراپی از مهمترین اقدامات انجام شده برای بیمار مبتلا به وبا است.
مهدویان عنوان کرد: رعایت بهداشت فردی از جمله شستشوی دستها، پرهیز از آلودگی دهانی – مدفوعی، پرهیز از مصرف غذاهایی که کامل پخته نمیشوند و همچنین غذاهایی که به پاکیزه بودن آنها شک داریم در کاهش ابتلا به بیماری وبا بسیار مؤثر است.
وی با اشاره به اینکه بیماری وبا از طریق تماس مستقیم و غیرمستقیم انتقال مییابد و از راه تنفس انتقال نمییابد گفت: افراد مسن، کودکان، مادران باردار و افرادی که بیماری زمینهای دارند بیشتر در معرض بیماری وبا هستند و اگر فردی در خانواده مبتلا شد با رعایت موارد بهداشتی از انتقال آن به سایر افراد خانواده جلوگیری کند.
- نویسنده : مهدیه عزیز بیگی
Wednesday, 21 May , 2025