به گزارش آماج خبر به نقل از خبرگزاری مهر،خسرو جعفری زاده کارشناس نجوم گفت:بارش شهابی بَرساوُشی یکی از مهمترین بارشهای شهابی سالیانه است که از توده ذرّات برجایمانده از دنبالهدار سوئیفتتاتل به وجود میآید.
کارشناس نجوم با بیان اینکه بیشینه تعداد شهاب این بارش غالباً در حدود ۱۰۰ است، گفت: معمولا در شرایط ایده آل و در زمانی که کانون بارش در بالای سر قرار دارد می توان تعداد ۱۰۰ شهاب در ساعت را از کانون بارش شهابی رصد کنیم.
جعفری زاده ادامه داد: این بارش معمولاً از ۲۲ تیر تا ۴ شهریور (بیش از یک ماه) فعّال است اما در ۲۱ و ۲۲ مردادماه به اوج می رسد.
وی با بیان اینکه اوج این بارش شهابی بهترین زمان برای عکاسی و رصد است، افزود: بارش شهابی برساوشی بازمانده دنباله دارp ۱۰۹ سویفت تاتل است؛ این دنباله دار هر ۱۳۳ سال یکبار به ملاقات خورشید می آید و آخرین رویارویی این دو در سال ۱۹۹۲ میلادی بوده است. با نزدیک شدن دنباله دار به خورشید و گذر از مدار سیارات داخلی بارش شهابی برساوشی تقویت میشود.
به گفته جعفری زاده، شهاب های پرنور این آسمان را آذرگوی مینامند و بارش شهابی برساوشی میزبان بسیاری از این آذرگوی ها است. گاهی اوقات برخی از شهابهای بارش برساوشی درخشندگی به اندازه ماه پیدا میکنند.
کارشناس نجوم گفت: متاسفانه امسال شرایط رصد با سال های گذشته تفاوت چشمگیری دارد زیرا اوج این بارش با وقوع ابرماه است؛ البته روز اوج این بارش،یک روز از کامل شدن گذشته اما با فاز ۹۳ درصد در آسمان شب خودنمایی می کند.
وی با اشاره به تاریخ اوج بارش شهابی برساوشی گفت: شامگاه جمعه ۲۱ مرداد حدودا ساعت ۲۲ کانون بارش از افق شمال شرقی طلوع می کند و در این زمان ماه با فاز ۹۳ درصد (نزدیک به بدر) در آسمان حضور دارد؛ به همین دلیل رصد بارش شهابی امسال دشوار است.
وی با بیان اینکه میزان بارش های شهابی در اوج به ١٠٠ شهاب در ساعت می رسد، گفت: اما بارش شهابی برساووشی امسال در زمان ماه کامل است و به همین دلیل شهابهای بسیار پرنور قابل دیدن هستند.
جعفری زاده عنوان کرد: این بارش شهابی در تمامی مناطق ایران و جهان پس از غروب خورشید جمعه ۲۱ مرداد تا صبحگاه شنبه ۲۲ مرداد قابل رویت و رصد است.
- نویسنده : فاطمه السادات میردهقان
Tuesday, 3 December , 2024