این پراید که در فضای مجازی هم غوغایی به پا کرده، به دست جوانی از دیار سیستان و بلوچستان به جدیدترین آپشن های روز یا ابتکاری خودش مجهز شده است. این جوان مبتکر که به دنبال علاقه خود رفته، در این ویدئو ها سعی میکند با لهجه شیرین دیارش به توضیح آپشن های نصب شده روی خودروی شخصیاش که آن را سورنا مینامد اما مردم به آن لقب سانتافه دادهاند، بپردازد.
برای خرید قطعه های یک پروژه قید خرید مرغ را زدم!
عمیدعلی درباره هزینه پروژه های خود و سختی تامین هزینههای آن میگوید: «همان طور که در بقیه مصاحبهها گفتم، از روز اول همه هزینهها برعهده خودم بوده است. حتی برای پروژه کیلومتر دیجیتال و از آن جا که به علت این که تکی یا نمونه بود، چیزی حدود 3 میلیون تومان هزینه برد و من برای تامین این هزینه مجبور شدم لپ تاپی را که تازه خریده بودم و هنوز قسطهایش تمام نشده بود ، بفروشم. من برای این کار حتی از نان شب هم برای خرید تجهیزات و ادامه پروژه مد نظرم زدم، مثلا یک بار بین خرید مرغ و خرید یک قطعه که حدود 40 هزار تومان بیشتر قیمت نداشت، مانده بودم. در آن جا قطعه را خریدم هرچند با این کار مجبور شدم یک هفته مرغ نخورم. جالب است که آن قطعه هم کار نکرد».
نه تنها حمایت نشدم بلکه مسخره هم شد
اختراعات عمید علی تنها به خودرو و سیستمهای آن مربوط نمیشود. او درباره اختراع جالب خود و ثبت آن میگوید: «شاید خندهدار باشد اما به دلیل مصرف زیاد چای به این فکر افتادم تا یک سماور هوشمند با توانایی آب کردن خودکار، تشخیص لحظه به جوش آمدن یا خاموش و روشن کردن اتوماتیک بسازم تا همیشه چای آماده باشد. البته من هیچ ادعایی ندارم. قطعا بهتر از من در همین ایران هستند که شاید نتوانستند مثل من از شام شب برای هدف خودشان بزنند یا حتی معروف نشدهاند. در خارج از ایران اگر شما طرحی حتی روی کاغذ داشته باشید به شما بها میدهند اما در این جا که طرح ساخته میشود، نه تنها حمایت نمیکنند، بلکه مسخره هم میکنند. مثلا من برای ثبت اختراع همین سماور کلی دردسر کشیدم. از شایعات مبنی بر دزدیدن طرح که بگذریم، اداره ثبت اختراع با کلی سوالهای تخصصی، ثبت اختراع را سخت کرده بود. در این میان شرکت های خصوصی هم برای ثبت هر اختراع 15 میلیون میگیرند. خب من با ثبت 10 اختراع باید چیزی حدود 150 میلیون برای یک تکه کاغذ می پرداختم».
- نویسنده : ماهک شریفی
- منبع خبر : روزنامه خراسان
Saturday, 5 April , 2025