رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان گفت: پایش محله‌های تاریخی باید متناسب با زیست‌بوم همان مکان، قبل از تأسیس اقامتگاه‌ انجام شود و قرار نیست هر خانه تاریخی در بافت تبدیل به اقامتگاه و کافی‌شاپ شود، بلکه کاربری‌های جدید باید مبتنی بر ظرفیت‌های هر محله تعریف شود.

به گزارش آماج خبر به نقل از ایسنا، احمد دانایی نیا، روز چهارشنبه، ۱۵ تیرماه در دومین نشست رفع موانع و مشکلات محله‌های تاریخی، اظهار کرد: به منظور شناسایی و رفع مشکلات محله‌های تاریخی کاشان، طرح پایش محله‌ها هر دو هفته یک‌بار توسط‌ اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان انجام می‌شود.

وی افزود: مرمت خانه‌های تاریخی و کاربری برخی از آنها به تأسیسات گردشگری، موجب زنده شدن بافت خواهد شد، اما افراط در این امر، معضلاتی به خصوص برای ساکنان بومی به دنبال دارد که قبل از مرمت و تغییر کاربری، این موارد باید مدنظر قرار گیرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان، تأکید کرد: بافت تاریخی، زمانی پویا و زنده می‌شود که ساکنان بومی در آن زندگی کنند و یکی از بهترین راه‌های زنده نگه‌داشتن بافت تاریخی کاشان، احیای خانه‌ پدری است که می‌تواند توسط ساکنان بومی مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: حسن راه‌اندازی خانه‌های پدری در بافت تاریخی، آشتی دوباره اعضای خانواده با خانه اجدادی و تقویت جایگاه خانواده و احیاء سبک زندگی ایرانی و اسلامی است.

دانایی نیا افزود: باززنده‌سازی بافت تاریخی و توسعه گردشگری مکمل یکدیگر هستند. گردشگر مجهولی دارد و می‌خواهد با سفر به مکانی خاص، با فرهنگ، سبک زندگی و مهارت‌های زیست بوم آنجا آشنا شده و ضمن انطباق خود با شرایط جامعه هدف، سبب تداوم حیات فرهنگی – اجتماعی آن محله و شهر تاریخی شود.

همچنین کارشناس فضای سبز مجموعه جهانی باغ فین از اجرای عملیات حفاظت و نجات‌بخشی درختان و ساماندهی فضای سبز این مجموعه تاریخی با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و هفتصد میلیون ریال (۱۷۰ میلیون تومان) از محل اعتبارات ملی انجام شده است.

زهره حنطه‌ای افزود: طرح حفاظتی فضای سبز باغ فین از ابتدای دهه‌ ۹۰ آغاز شده و تاکنون به‌صورت مستمر انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: وزش بادهای فصلی و محلی که همراه با گرد و غبار است و همچنین موقعیت قرارگیری مجموعه تاریخی باغ فین در کنار آزادراه باعث مسدود شدن روزنه‌های گیاه و اختلال در وضعیت سلامتی گیاه می‌شود.

این کارشناس فضای سبز مجموعه جهانی باغ فین، اظهار کرد: شستشوی درختان کهنسال و مرتفع باغ فین، از جمله اقدامات علمی و اصولی برای حفاظت و نجات‌بخشی فضای سبز این مجموعه است که باید همه ساله و در چند نوبت با استفاده از آب و گاهی صابون ارگانیک پالیزین انجام شود.

وی گفت: زدودن گرد و غبار و باز شدن روزنه‌های گیاه و انجام اعمال حیاتی مثل تنفس و فتوسنتز با کیفیت بهتر، مبارزه با آفات به شیوه‌های غیرشیمیایی و افزایش تأثیر تغذیه درختان از طریق محلول‌پاشی مهم‌ترین محاسن اجرای این عملیات است.

حنطه‌ای افزود: شستشو از سه جهت تاج پوشش و از رأس تا پایین درخت در شب و به مدت حداقل ۳۰ دقیقه برای هر اصله درخت، سم‌پاشی و محلول‌پاشی درختان کهنسال باغ فین از دیگر اقدامات صورت گرفته در طرح حفاظت و نجات بخشی درختان مجموعه جهانی باغ فین است.

 

  • نویسنده : سارا جباری