استان تهران از مردم خواست در صورت مشاهده کودکان رها شده، با اورژانس اجتماعی به شماره ۱۲۳ تماس بگیرند.

به گزارش آماج خبر؛ روز گذشته نوزاد دارای معلولیتی جلوی درب شیرخوارگاه آمنه رها شده بود که طبق گفته، خانم فاطمه ارزانیان معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران دست‌نوشته‌ای همراه این نوزاد بوده است که در آن نوشته شده بود والدینش شرایط نگهداری او را ندارند.

ارزانیان در خصوص آخرین وضعیت این کودک با اشاره به اینکه بعد از مشاهده کودک مقابل درب شیرخوارگاه، مددکار برای پذیرش این کودک ورود کرد، گفت: پزشک و پرستار ویزیت اولیه را انجام دادند و حتی اجازه ندادیم که مادریار به کودک شیر دهد، زیرا ممکن بود بلع کودک دچار مشکل باشد و در این زمینه از پرستار کمک گرفتند.

وی افزود: همچنین نیروی انتظامی نیز برای صورت جلسه وضعیت به شیرخوارگاه مراجعه کرد و از اورژانس اجتماعی نیز کمک گرفته شد. اورژانس بعد از انجام کار‌های اولیه در شیرخوارگاه آمنه این نوزاد را به شیرخوارگاه رفیده (شیرخوارگاه کودکان دارای معلولیت) ارجاع داد. اکنون حال عمومی کودک خوب است و در شیرخوارگاه پذیرش شده است.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران در پاسخ به سوالی درخصوص نحوه پذیرش کودکانی که سر راه قرار می‌گیرند، گفت: کودکانی که اغلب در ساختمان بهزیستی، شیرخوارگاه یا حتی بیمارستان‌ها رها می‌شوند، معمولا با اورژانس اجتماعی تماس گرفته می‌شود. در این زمینه از مردم درخواست داریم در صورت مشاهده موارد این چنینی (کودکانی که سر راه قرار می‌گیرند) با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ تماس بگیرند. همکاران به فوریت در محل مستقر خواهند شد و اقدامات مددکاری لازم را انجام می‌دهند. پس از آن کودک را از طریق حکم قضایی به ستاد پذیرش و هماهنگی استان منتقل و در ستاد پذیرش نیز گزارش‌هایی تهیه و سپس برای جانمایی کودک او را در یکی از شیرخوارگاه‌ها پذیرش می‌کنند.

وی با بیان اینکه اولویت بهزیستی بازگرداندن کودک به آغوش خانواده است و گاهی می‌توان خانواده‌های این کودکان را پیدا کرد و آن‌ها را در صورت صلاحیت خانواده و مهیا بودن شرایط به خانواده‌شان پیوند داد، افزود: در غیر این صورت اگر خانواده آن‌ها را شناسایی نکنیم، کودک وارد مرحله فرزندخواندگی می‌شود و سازمان بهزیستی افرادی که متقاضی سرپرستی فرزندان دارای معلول یا نیاز به پیگیری درمان هستند خارج از نوبت در اولویت قرار می‌دهد.

ارزانیان درخصوص نحوه شناسایی خانواده‌های کودکانی که سر راه گذاشته می‌شوند، تصریح کرد: هیچ کودکی نباید در خیابان بماند و براین اساس سازمان بهزیستی بعد از مشاهده کودکانی که سر راه گذاشته می‌شوند، آن‌ها را پذیرش می‌کند، اما بعد از اینکه کودک در شیرخوارگاه مستقر شد، مددکار به طور جدی پیگیر پیدا کردن اعضای خانواده کودک خواهد شد تا دوباره او را به خانواده پیوند دهد و اگر خانواده به لحاظ اقتصادی دچار مشکل بود، مورد حمایت قرار می‌گیرد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران افزود: در صورتی که خانواده کودک فاقد شرایط نگهداری باشد، دیگر اعضای خانواده کودک مانند عمه، دایی و خاله را پیدا کرده و در صورت دارا بودن شرایط او را به خانواده پیوند می‌دهیم. در غیر این صورت کودکی که فاقد سرپرست باشد، وارد مرحله فرزندخواندگی خواهد شد.

  • نویسنده : سپیده حیاتی