راشد پرستار فعال اجتماعی در گفتگو با خبرنگار ما در تشریح یادداشتی در قالب چه کسی شایسته انتخاب است گفت:  انتخابات و مشارکت در انتخابات تزریق خون تازه در رگ های بنیادی انقلاب اسلامی محسوب می شود و مشارکت بالا در قوام و دوام انقلاب اثر به سزایی داشته و تیر خلاصی بر قلب دشمنان اسلام و نظام خواهند بود

راشد پرستار فعال اجتماعی در گفتگو با خبرنگار ما در تشریح یادداشتی در قالب چه کسی شایسته انتخاب است گفت:  انتخابات و مشارکت در انتخابات تزریق خون تازه در رگ های بنیادی انقلاب اسلامی محسوب می شود و مشارکت بالا در قوام و دوام انقلاب اثر به سزایی داشته و تیر خلاصی بر قلب دشمنان اسلام و نظام خواهند بود، ما نسل سوم انقلاب اسلامی ضمن آنکه انتظار داریم تک تک نفراتی که حائز شرایط رای هستند و در ایران سربلند زندگی می کنند بمانند پدران خود حماسه بیافرینیم و با مشارکت بالایی در تعیین سرنوشت کشور و نظام نقش اساسی و مهمی را ایفاء کنیم و این یادداشت در این مسیر نگارش شده است.

به بهانه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی

چه کسی شایسته انتخاب اصلح است؟

چهار محور کلیدی برای انتخاب درست و آگاهانه طرح است که لازم است برای یادآوری در نگاه کلی نگری با هم مرور کنیم:

الف) وظایف یک نماینده مجلس چیست؟

  • قانون گذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین از مهمترین وظایف یک نماینده است.
  • برای انتخاب دولت قوی تأیید یا رد وزرای پیشنهادی کابینه دولت در قالب رأی اعتماد و پس از انتخاب نظارت بر عملکرد دولت بوده و در قالب تذکر شفاهی و کتبی و یا استیضاح در واقع درخواست توضیح درباره عملکرد رئیس جمهور و وزرا نقش آفرینی می کندو در صورت عدم اقناع می تواند آن مسئول را برکنار کند.
  • نظارت مالی بر حساب های وزارت خانه ها و ارگان های دولتی و شرکت هایی که با بودجه دولتی مدیریت می شوند از طریق دیوان محاسبات کشور.
  • تحقیق و تفحص از همه نهادهای کشور.
  • رسیدگی به دغدغه ها و شکایات مردمی از مسئولین بلند پایه کشور.
  • حضور در صحن مجلس و شرکت در جلسات مجلس شورای اسلامی.
  • تأیید یا رد ۶ حقوقدان پیشنهادی برای قوه قضائیه جهت عضویت در شورای نگهبان.

خب طبیعتا شاخص های کلیدی در بالا عنوان شد و غیر این وعده ای طبیعتا محقق نمی شود چرا که جزو وظایف و اختیارات یک نماینده مجلس نیست. پس با این نگاه می توان سره از ناسره را تشخیص داد.

ب) چه کسی با چه ویژگی هایی برای حوزه های انتخابیه یک استان می تواند ثمرآفرین باشد.

  • کاندیدایی که صلاحیت خود را از نهادهای نظارتی و شورای نگهبان دریافت کرده باشد و در واقع صلاحیت و سلامت آن مورد تأیید واقع شده باشد.
  • اشراف به حوزه انتخابیه داشته و نقص موجود در حوزه انتخابیه را براساس سوابق کاری، گرایش تحصیلی، حسن شهرت از جمله تخصص، تجربه، تعهد که بیشتر بالاتر نیز از آن یاد شده است دارا باشد. از فضای مجلس ، قانونگذاری و شناخت کابینه دولت علم داشته باشد. جایگاه خود در هیأت رئیسه مجلس یا کمیسیونی که در آن می تواند نظارت و مطالبه گری کند به ولی نعمتان اعلام کند.
  • اموال و دارایی های خود و اعضای خانواده خود را مکتوب و رسانه ای در قالب طرح شفافیت اموال اعلام عمومی کند.
  • اگر نماینده کنونی یا ادوار است، فهرست وار و مستند مکاتبات پیگیری شده تا حصول نتیجه شده اقدامات خود را منتشر نماید.
  • مواضع صریح خود و مدل رفتار و تصمیم گیری در شرایط مختلف قالب یک تعهدنامه نسبت به کلیدی ترین مسائل کشور، استان و حوزه انتخابیه اعلام و انتشار نماید.
  • برنامه های اقدام خود را مشخصأ در حوزه های مختلف رسانه ای کند.

ج) چه کسی باید دارای ویژگی هایی باشد که بعنوان نماینده تراز انقلاب اسلامی در کلام امام(ره) و رهبری(مدظله) باشد.

در چهار محور کلیدی نسبت به معرفی ویژگی های یک نماینده در تراز انقلابی می پردازیم:

الف) محور اخلاق و شئون نمایندگی:

  • رعایت اخلاق و آداب اسلامی در مباحث
  • التزام به حفظ شئون نمایندگی
  • حریص نبودن برای تصدی سمت نمایندگی
  • مردمی بودن
  • رعایت اخلاق تبلیغاتی و ندادن وعده های نشدنی

ب) محور عملکرد و تخصص:

  1. کارآمدی
  2. دلسوزی
  3. تجربه و دانش
  4. برنامه داشتن، خودشناسی و جوانگرایی
  5. اهتمام در قانون گذاری و نظارت
  6. ساده لوح نبودن
  7. نگاه کلان و ملی داشتن
  8. تصمیم گیری در مسائل با استفاده از نظر کارشناسی
  9. پرتلاش بودن

ج) محور سیاسی:

  1. عدم وابستگی و تمایل به شرق و غرب
  2. پایبندی به وحدت و انسجام ملی
  3. شجاعت
  4. بصیرت و بینش سیاسی
  5. حفظ عزت ملی

د) محور اقتصادی:

  1. اهتمام به امور مستضعفین و دلسوز مردم و طبقات محروم
  2. روحیه مبارزه با راحت طلبی
  3. ساده زیستی و پرهیز از اشرافی گری
  4. اهل خدمت به مردم بودن
  5. مبارزه با مفاسد اقتصادی

و) محور اعتقاد و اعتزام عملی:

  1. پایبندی به احکام و اسلام
  2. عدم انحراف عقیدتی
  3. تقوا و تدین داشتن
  4. پایبندی به نظام و قانون اساسی
  5. صداقت داشتن
  6. امانت دار بودن
  7. انقلابی و در خط امام و رهبری بودن

د) کاندیداهای حوزه انتخابیه استان اردبیل برنامه های خود را مشخصأ در حوزه های ذیل اعلام کند:

  1. حوزه وزارت راه و شهرسازی: دوبانده کردن جاده پارس آباد و مشگین شهر، خلخال به منجیل، پروژه راه آهن اردبیل، طرح توسعه ای فرودگاه اردبیل، کریدور شمال به جنوب، پروژه های مسکن ملی و طرح تفصیلی جامع شهری احداث باند دوم نمین آستارا،احداث جاده خلخال به ماسوله و درّام به طارم، تکمیل باند دوم سرچم، کمربند توریستی سبلان که از سرعین و مشکین شهر، رفع چالش های راههای مواصلاتی جنوب و شمال استان و. تعریض و بهسازی جاده روستاهای استان اردبیل و…
  2. حوزه وزارت نیرو: احقاق حقوق استان از حق آبه ها جهت تأمین آب شرب خانگی و کشاورزی و صنعتی، احداث نیروگاههای با طرح سیاست کلی انرژی پاک، رفع کامل تنش های آبی و برقی در روستاهای استان و بخش صنعتی استان، پروژه های فاضلاب و پسماند آب در شهرستان های استان و…
  3. حوزه وزارت جهاد کشاورزی: برنامه ریزی در خصوص توسعه و رفع مشکلات کشت و صنعت های موجود در شهرستان های پارس آباد و اصلاندوز، توسعه و رفع مشکلات در صنعت انحصاری کشاورزی در شهرستانهای اردبیل، نمین، پارس آباد، مشگین شهر و خلخال و کوثر و رفع دغدغه های کشاورزان این مناطق و همچنین شهرستان های بیله سوار و گرمی و سرعین و نیر رسیدگی به دغدغه های کشاورزان این شهرستانها بر اساس بافت جغرافیایی و تنوع سبد محصولات کشاورزی و…
  4. حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت نفت: نقش آفرینی برای اتمام موضوع مناطق آزاد تجاری، توسعه مناطق ویژه اقتصادی و اثرات مثبت آن در اقتصاد استان، رفع دغده های سرمایه گذاران، استقرار بنگاههای اقتصادی دولتی با رویکرد اشتغال زایی و توسعه اقتصادی همه جانبه استانو اختصاص سهم مدیریتی در بنگاههای اقتصادی این وزارت خانه ها و برنامه ریزی در توسعه اقتصادی همه جانبه در سراسر استان و…
  5. حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات: توسعه زیرساخت های گردشگری شهرستان های استان و مرکز استان و رفع دغدغه های جامعه هنری و فرهیخته استان، ساماندهی ارتباطی روستاها و همچنین اتمام دغدغه مردمی در حوزه آنتن دهی همراه و…
  6. حوزه وزارت آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری: رفع مشکلات و چالش های نخبگان آینده سرزمین و فرهنگیان عزیز و چالش های دانش آموزان، افزایش سهمیه دانشگاهی روزانه و شبانه و ایجاد فضای هوشمند آموزشی در استان و ایجاد دهکده هوش و پارک علم و فناوری در گستره استانی و توسعه بخش حمایت از نخبگان و تحصیلکردگان و …
  7. حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: توسعه همه جانبه بیمارستان ها از جمله اختصاص دستگاههای مورد نیاز بیمارستان ها جهت آرامش روانی هموطنان استان اردبیل و حمایت در خصوص احداث بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی و حمایت از قشر زحمت کش پزشکان و پرستاران و…
  8. حوزه وزارت ورزش و جوانان: توسعه زیرساخت های ورزشی و افزایش سرانه ورزشی و حمایت های خاص از رشته های گروهی و قهرمانی استان و تجهیز خانه های ورزشی در روستاها و افزایش اعتبار استانی و…

با این توضیحات به نظر شما از بین از حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین ۱۱۸ نفر، خلخال و کوثر ۴۰ نفر، مشگین شهر ۲۴ نفر، پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز ۵۶ نفر و گرمی و انگوت نیز ۲۴ نفر که کاندیدا هستند کدام یک صلاحیت حضور در مجلس دوازدهم را داراهستند؟ برای ما کامنت کنید.