رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان از توسعه شش برابری گلخانه‌های شهرستان رزن در سال گذشته به نسبت ۴۰ سال قبل خبر داد.

رضا بهراملو در کارگروه امور اقتصادی شهرستان رزن اظهار کرد: رزن در طول ۴۰ سال گذشته تنها دارای ۲۲ هکتار گلخانه بوده که با حمایت های لازم این میزان گلخانه های شهرستان در سال گذشته به ۱۴۵ هکتار افزایش داشته و در سال ۱۴۰۱ شش برابر ۴۰ سال گذشته توسعه گلخانه انجام شده است.

وی یکی از مهمترین سیاست های سازمان جهادکشاورزی استان همدان را توسعه گلخانه ها دانست و تصریح کرد: توسعه گلخانه ها ۱۰ تا ۲۰ درصد در کاهش مصرف آب، پنج تا ۱۰ برابر در افزایش تولید و افزایش ۲۰ برابری اشتغال ثابت مؤثر خواهد بود.

بهراملو در ادامه بیان کرد: توسعه گلخانه یکی از شغل‌های بدون رقیب و با اشتغال ثابت ۴۰ تا ۵۰ ساله و مطمئن و طبیعت محور است و باید در آینده تمامی اراضی زیر پوشش گلخانه ها برود.

وی با بیان اینکه در استان همدان در سال ۱۴۰۱ به اندازه ۲۰ سال گذشته توسعه گلخانه ها اجرا و احداث شده است، تصریح کرد: در سطح استان همدان در ۲۰ سال گذشته تنها ۲۲۰ هکتار گلخانه اجرا شده بود که در سال ۱۴۰۱ در رابطه با توسعه گلخانه ها ۲۴۰ هکتار تغییر کاربری داده شده و ۴۰ هکتار به بهره برداری رسیده و مابقی نیز به بانک معرفی شده اند.

بهراملو یادآور شد: به علت اینکه سیاست اول سازمان جهادکشاورزی توسعه گلخانه‌هاست در این رابطه طرح های گلخانه‌ای خارج از نوبت در هر نوع خاکی در اسرع وقت مطرح و تغییر کاربری به آنها داده می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه همدان تنها استان پایلوت کشوری در بحث الگوی کشت است، افزود: کاروان ترویجی آموزشی الگوی کشت در ۱۵ استان در حال برگزاری است که این کاروان به مدت دو روز در استان همدان برگزار شد.

بهراملو با اشاره به ۳۳ مرکز خدمات جهادکشاورزی در استان همدان گفت: این مراکز موظف هستند آموزش ها و اطلاع رسانی لازم در رابطه با اصلاح الگوی کشت به کشاورزان را داشته باشند.

وی با بیان اینکه در بحث اصلاح الگوی کشت ۴۰ هزار همت اعتبار برای کشور دیده شده است، خاطرنشان کرد: در اصلاح الگوی کشت کشاورزانی که الگوی کشت را اجرا کنند، دولت حمایت لازم را از آنها خواهد داشت و بهای آب و برق نیم بها بوده و کود مورد نیازشان به صورت یارانه ای است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان افزود: در اصلاح الگوی کشت، کشت محصولات کم آب بر جایگزین محصولات پرآب شده و در این رابطه نوع محصولات کشت شده برای هر شهرستان مشخص شده است.

وی با بیان اینکه در اصلاح الگوی کشت در استان همدان کشت هندوانه نخواهیم داشت و با موارد کشت هندوانه برخورد قضایی می‌شود، اظهار کرد: حمایت های جهادکشاورزی به سمت کشاورزانی است که اصلاح الگوی کشت را رعایت کنند ضمن اینکه اصلاح الگوی کشت ۲۰ درصد در کاهش آب و ۱۰ درصد افزایش تولید مؤثر بوده و بهره وری مصرف آب را از ۱.۴ به ۱.۹ می رساند.

بهراملو در ادامه با اشاره به اینکه در بحث ماده ۵۶ شهرستان رزن در استان همدان پیشرو است، گفت: با پیگیری نماینده شهرستان رزن و فرماندار رزن اعتباری افزون بر ۹۵ میلیارد تومان برای این شهرستان در زمینه ماده ۵۶ دریافت شده که اعتبار بسیار چشمگیری است.

وی با بیان اینکه رزن تنها شهرستانی است که در کشور چنین اعتباری را برای قنوات و کانال‌ها در بحث ماده ۵۶ دریافت کرده است، افزود: این اصلاح و لایروبی قنوات و کانال ها با این میزان اعتبار ضمن افزایش راندمان آبیاری و جلوگیری از تلفات موجب مسرت بسیاری از کشاورزان این شهرستان شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه تصریح کرد: در زمستان سال گذشته میزان بارش برف و باران وضعیت مناسبی داشت و دامداران به وضعیت پوشش مراتع امیدوار شدند که این امر نوید بخش آن است که وضعیت گوشت بهتر می‌شود.

بهراملو همچنین بیان کرد: هر پروژه ای که در بحث افزایش تولید و کاهش مصرف آب باشد، از سرمایه گذاران این پروژه حمایت و استقبال خواهیم کرد.

  • نویسنده : فهیمه محمدپور
  • منبع خبر : ایسنا